Víkend ArQeVy

14.04.2009 00:53

Naše ch.s. měla naplánováno spoustu návštěv. V pátek se přijeli podívat z Moravy budoucí majitelé na Aschárka. Moc se jim líbil a spaní v posteli má také slíbeno. :-) .
V sobotu jsem vzala Qeronka a Valký po dlouhé době na stopy. Qeronek i Valký jí zvládli. Pak jsem odjela do Roudnice na bonitaci, podpořit Kibouška. Kiba byl šikovný , vše zvládnul a je zařazen mezi chovné psy. Moc gratulujeme.
Další návštěva se přesunula ze soboty na neděli, takže nás bylo plno. Přijela Eva s Roccem a foťákem, Daniela s klukama a Srdcerváči a bez foťáku , a budoucí majitelé Akašky se smečkou.
Doufám, že jí majitelé pomůžou najít místo ve smečce a nenechají to jen na ní samotné. Andílek Akaška má naplánovanou výstavní a chovnou kariéru. Moc si přejeme, aby to vyšlo a své majitele nezklamala.
Aequitas jde také do smečky, ale její paničky bude jediná. Aequitku na výstavách asi mockrát nepotkáme. Ta má slíben výcvik. A i kdyby se ukázalo, že na „mistrovství“ nemá, tak panička chce mít společníka a v tom žádné čsv nikdy nezklamalo.
Celá neděle byla ve znamení socializace. Nejdřív jsem se trochu bála, aby kluci moje miminka moc netahali, ale pak jsem zjistila, že testy Daniely jsou mnóóóhem horší. Jirous s Davídkem štěňátka něžně chovali, hladili. Za to Danilea zkoušela, jak Aibell bude snášet zemětřesení v Itálii, ostatní houpala nahoru – dolu , točila na zádíčka, natahovala jim nožičky. Eva zkonstatovala, že jsou štěňátka odolná testům Srdcerváčů a mohla by už vydržet vše :-) .
Valkýra měla radost z Rocca, okamžitě na Qeronka zapomněla a Roccovi podlejzala. Z Mienka však nadšená nebyla, šla ho kousnout, tak musela do kotce.
Po občerstvení jsme šli na procházku. Valký zůstala doma s dětmi . Daniela se snažila vykoupat Mienka v potoce, aby byl před výstavou krásný. Po prvním namočení a našamponovaní ekošamponem se Mio rozhodl, že už do hloubky nepůjde a paničku zkropil, aby věděla , jak je to studený. Nakonec se ale přeci jen znovu namočil (spláchnout ho děravým igeliťákem nějak nešlo ) a mohli jsme pokračovat. Šli jsme na Dubovou horu. Na cestě zpátky obdivolal soused naší smečku (chudák si nejdříve myslel, že jsou všichni psi moji :-) , obdiv nastal, až když zjistil, že je to návštěva).
Když jsme přišli domů, zjistili jsme, jak velká chyba byla nevzít Valkýru s sebou. Valký se rozhodla, že s dětmi nebude. Sundala z okna muškáty a záclonu, otevřela si ho a vyskočila ven. Přišla nás k vratům přivítat s omluvou, že přes plot to už nešlo. Miminka dostala maso, když mají krkavčí maminku, co se raději courá venku, zamávali jsme odjíždějící návštěvě a šlo se uklízet.
V pondělí jsme jeli s Qeronkem , Srdcerváčema a Hessí Kanýčo na klubovou výstavu. Qeronek nechal doma srst, to nám u paní rozhodčí neprošlo a dostal jen V1 bez titulu – což jsme vlastně čekali. Hessí byla ve štěňátkách třetí velmi nadějná. Mio dostal V1 CAC, Kačenka V1 bez titulu, a spolu vyhráli nejlepší pár. Qeronkův Akim Z Revíru vlků dostal V3.
Na výstavě jsem se seznámila se slečnou, co má zájem o naší Aryi. Slečna je moc sympatická a i tu postel má Ryuška slíbenou. Tak možná už bude prodán celý vrh. Co je na jednu stranu dobře, na druhou už vidím , jak je všechny obrečím. Hlavně mojí Aryi, která mě vždy vítá první. Ale nedá se nic dělat, všechny mít nemůžu.
Šok nastal po telefonátu Miloše, že Valký opět otevřela okno a je venku. Bohužel jak na něco přijde, už to bude dělat pořád. Ještěže okna jsou v „nerozbitné“ úpravě, což se o kličkách bohužel říci nedá. Nezbývá nám nic jiného , než koupit dětskou pojistku proti otvírání. Slečna by to taky jednou mohla zkusit v patře a to by nám už naproti přijít nemusela.