Proč ArQeVa

18.11.2008 21:32

V naší smečce žijí 3 psi a podle nich se také jmenuje naše chovatelská stanice.

 

Ar = Argos – Je skoro osmiletý pejsek z útulku. Jeho hlavní činností je celodenní štěkání. Štěká na všechno a na všechny, z radosti, ze strachu , výhružně. Postupem času jsme se naučili rozeznávat tóniny, takže víme , kdy je to důležité ( u vrat je návštěva) a kdy ne ( u plotu je srnec nebo jezevec). Pak také umí šeptat. To když přijedeme domů, tak si položí hlavu a vypráví, co se během dne děloJ.

Miluje jízdu autem.

 

Qe = Qeron - Je velký aristokrat a ještě větší mazel a rozmazlenec. Jako správný chlap, řeší vše až když to je důležité. Nepodstatné věci vůbec nevnímá. Pokud se zvedne a jde k vratům, tak ta návštěva tam opravdu je. Kola či zbloudilé chodce jen pozoruje. Pokud začne štěkat, je to vážné.

Svojí rozvážnost uplatňuje na stopách. Stopuje rád a je spolehlivý . Zkoušku FPr 3 měl jako první čévéčko .

 

Va = Valkýra - to je naše hyperaktivní holčička. Všude musí být první, všechno musí vidět, všemu se diví ( při výměně lustru se šla podívat 2x, jestli je opravdu jiný). Je neúplatná, k cizím lidem nejde a nenechá se pohladit pokud nezná , a i tam si to rozmýšlí. Doma vyžaduje pozornost všech – pořád do někoho šťouchá, odnáší věci a neustále vymýšlí nějakou činnost.